Український футболіст і тренер Андрій Шевченко став першим амбасадором фандрейзингової платформи United24.

Сьогодні, 18 травня, Шевченко зустрівся Президентом України Володимиром Зеленським, який ініціювава створення платформи. Для цього він приїхав із Лондона до Києва.

«Важливо, що першим амбасадором бренду United24 став українець, якого знають в усьому світі. Андрій має величезну довіру та авторитет, які здобув своєю наполегливою працею та своїми спортивними досягненнями. Тепер він має нову місію – розповідати світу про події в Україні та направити свій авторитет на збільшення міжнародної допомоги нашій державі, щоб наблизити нашу перемогу», прокоментував Зеленський.

Водночас Андрій Шевченко зазначив, що для нього честь стати першим амбасадором: «Я представляю Україну на міжнародній футбольній арені багато років. Але сьогодні, коли моя держава потерпає від війни, мій пріоритет не футбол, а допомога Україні. Я зроблю усе можливе, щоб підвищувати обізнаність про потреби України, щоб заохочувати людей долучатись до United24, робити внесок в нашу перемогу».

Команда проєкту обіцяє працювати над подальшим залученням амбасадорів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про запуск єдиної фандрейзингової платформи United24, ініціативу Офісу президента для збору пожертв на підтримку України, ми писали тут. Усі зібрані кошти перераховують на офіційні рахунки НБУ, прив’язані до профільних міністерств. Наразі на рахунки НБУ надійшло вже 733 мільйонів гривень.

Допомогу розподіляють за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога та відбудова України. Також корпоративні донори можуть обирати цільову допомогу: забезпечити обладнанням лікарню, відбудувати об’єкт критичної інфраструктури, придбати амуніцію для військовослужбовців. Скоро така можливість з’явиться для усіх користувачів платформи. Зараз надіслати кошти на платформу можна через додаток «Дія».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі