У ніч з 11 на 12 травня в Києві горіла будівля кінотеатру «Тампере» в Солом’янському районі. Про це повідомляли місцеві жителі та низка Telegram-каналів, у ДСНС пожежу на момент публікації не коментували.

UPD 10:15. Пожежа виникла в глядацькій залі на першому поверсі, а потім розповсюдилася на всі три поверхи будівлі, повідомили в ДСНС. Загалом вогонь охопив площу 350 м². Виклик про пожежу надійшов до рятувальників о 23:50 11 травня, о 02:00 годині ночі пожежу ліквідували. Причину пожежі встановлюють правоохоронці.

Фото: ДСНС

Приблизно о другій годині ночі повідомляли, що пожежу вдалося загасити.


Кінотеатр «Тампере» розташований на вулиці Героїв Севастополя, 42, навпроти парку «Відрадний». Кінотеатр був закритий уже приблизно 10 років. Були неодноразові спроби визнати право власності на будівлю за територіальною громадою Києва, але у 2020 році Верховний Суд своїм рішенням залишив «Тампере» у власності приватної юридичної особи.

У 2020 році компанія-девелопер повідомляла, що «Тампере» реконструюють і перетворять на сучасний культурний центр з оновленими залами, однак цього не сталося.

Частина місцевих вважаєщо власник навмисно доводить будівлю до аварійного стану, аби потім знести кінотеатр і збудувати на його місці житловий комплекс.

Кінотеатр спершу називався «Відрадний», його відкрили у 1967 році, а в 1984-му перейменували на честь фінського міста Тампере, побратима Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Олександр Устенко