У Києві вночі 6 травня зайнялася пожежа в історичний будівлі на вулиці Боричів Тік – будинку Івана Правікова, повідомляє активіст Дмитро Перов. Це вже друга пожежа споруди за останні пів року – першу вдалося загасити 14 лютого.

Фото: Ксенія Семенова

У ДСНС зазначають, що про пожежу в будівлі на вулиці Боричів Тік повідомили 6 травня, о 00:13. Уже о 01:12 займання двоповерхової споруди ліквідували.

«Унаслідок пожежі зруйнована несуча стіна, покрівля та перекриття між першим та другим поверхом. Жертв та постраждалих немає», – звітують рятувальники.

Фото: ДСНС

Депутатка Київради Ксенія Семенова каже, що загалом це вже «четвертий випадок знищення фонової забудови міста за час війни».

Натомість Дмитро Перов додає, що за попередньою інформацією, на місці історичної памʼятки збираються збудувати багатофункціональний комплекс із підземним паркінгом або готель.


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Будинок Правікова – деревʼяна споруда, обкладена цеглою, яку звели в 1880 році. Це зразок старої міщанської забудови Подолу.

Як пише «Хмарочос», краєзнавець Антон Короб описує пам’ятку як дерев’яний традиційний міщанський будинок, один з останніх зразків першого етапу забудови Подолу після пожежі 1811 року.

Площа ділянки, на якій розташований будинок, – 0,08 гектара. Власники ділянки – ТОВ «Еф Ай Ем Елітбуд».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Ксенія Семенова