Оранжерея на ВДНГ з 12 травня відновлює роботу. Вона працюватиме щодня з 12:00 до 18:00.

Квитки

Вартість відвідування:

  • Звичайний – 80 грн.
  • Пільговий – 60 грн (за умови пред’явлення посвідчення).

Вартість фотосесій

  • Фотозйомка без закриття оранжереї (у присутності відвідувачів) — 400 грн за годину (фотограф + 2 особи, кожна наступна людина оплачує вхід).
  • Фото- або відеозйомка із закриттям оранжереї — 2000 грн за годину (до 10 осіб).
  • Фото- або відеозйомка із закриттям оранжереї — 5000 за годину (до 25 осіб).

Розрахунок поки лише картками. Усі зібрані кошти ідуть на утримання та реконструкцію оранжереї.

Зала з баром поки що буде недоступною.

Під час повітряної тривоги оранжерея буде закриватися. Відвідувачів проситимуть пройти у найближче бомбосховище, що розташоване у павільйоні №1 ВДНГ. Після відбою тривоги можна буде повернутися в оранжерею.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Скляна оранжерея ВДНГ розташована справа від центрального входу, серед садів. Це одна з перших споруд, яку збудували на території «Експоцентру» (у 1958 році).

У оранжереї вирощують екзотичні рослини (фейхоа, мандарини, пальми, лимони). Будівля обросла плющем і виноградною лозою, вона має три зали, які, зокрема, використовують для зйомок фільмів і проведення заходів.

У 2021 році почали реконструкцію оранжереї, де не працювала система опалення. У межах робіт планували створити нову систему опалення, утеплити скління (для зниження втрати тепла), відновити каналізацію та створити вбиральні для відвідувачів. Вартість проєкту реконструкції оцінили в 2,5 мільйона гривень.

Улітку 2021 року оранжерею відкрили для відвідувачів після першого етапу реконструкції, але вже восени знову закрили, щоб продовжити роботи. Згодом у приміщенні почав працювати бар.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: ВДНГ