В Україні збирають велосипеди в містах, що постраждали від війни, щоб підвищити мобільність персоналу критично важливих служб і волонтерів, які розвозять гуманітарну допомогу, повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

За словами ініціаторів кампанії, велосипед став основним транспортом в українських містах, постраждалих від російської військової агресії: Харкові, Чернігові, Сумах, Бучі, Ірпені й інших. У цих містах бракує пального та може не працювати громадський транспорт.

Як можна допомогти?

  • самостійно закупити велосипеди за кордоном / в Україні та передати їх U-Cycle (Асоціації велосипедистів Києва)
  • зібрати та відремонтувати вживані велосипеди у своєму місті й організувати їхній трансфер до України
  • для велобізнесу: передати свої велосипеди
  • зафондувати купівлю велосипедів в Україні на банківські реквізити U-Cycle або PayPal

Щоби допомогти, треба заповнити форму. У коментарі можна вказати конкретне місто з переліку, яке ви хочете підтримати велосипедами. Долучитися до ініціативи можуть громадські організації, велосипедні спільноти та клуби, велобізнеси, муніципалітети міст, міжнародні та європейські інституції.

Щоб надіслати заявку на отримання велосипеда, молодіжні центри, гуманітарні штаби й організації мають заповнити форму. Пріоритет будуть надавати населеним пунктам, де є руйнація дорожньої мережі, не працює громадський транспорт, але також розглядатимуть заявки від міст, які прихистили вимушено переміщених осіб.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Ініціаторами кампанії #BikesForUkraine стали U-Cycle (Асоціація велосипедистів Києва), ГО «Еко Місто» (Чернігів), ГО «Молодіжне об’єднання Екстрим стайл» (Суми), ГО «Міські реформи» (Харків), ГО «ФОРЗА» (Ужгород).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі