Вулицю Московську, що біля «Арсенальної» в Печерському районі Києва, можуть перейменувати на вулицю Князів Острозьких, щоб увіковічити їхній внесок у розбудову міста, повідомляють у Київраді.

Таку назву запропонували кияни, а депутатка Олеся Пинзеник уже направила офіційне звернення меру Віталію Кличку.

«Князі Острозькі, зокрема князь Костянтин Острозький і його син, князь Василь-Костянтин Острозький, – видатні українські військові та політичні діячі доби Великого князівства Литовського, знані меценати та послідовні захисники православної віри», – зазначила депутатка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Князь Костянтин Іванович відомий тим, що в 1514 році на чолі литовсько-українсько-білоруського війська розбив армію Московської держави в битві під Оршею. Також боронив Київ від татарських набігів.

Князь Костянтин-Василь Костянтинович Острозький у 1576 році заснував Острозьку академію, яка вважається першим вищим навчальним закладом в Україні, а також вкладав кошти в розвиток української науки й освіти.

У грудні 2021 року в Києві також перейменували Московську вулицю в Солом’янському та Голосіївському районах. Тепер вона названа на честь козацького полковника та дипломата Гетьманщини Григорія Гуляницького.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі