Starlink Ukraine як представництво компанії SpaceX зареєстрували в Україні, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Представництво потрібне для офіційного запуску Starlink в Україні, пояснює Мінцифри в коментарі The Village Україна.

Технологія Starlink використовує певні частоти й обладнання – користувацькі термінали та наземні станції. Відповідно до законодавства України, як і будь-якої іншої країни, запуск такого проєкту передбачає атестацію обладнання та надання частот. Ці частоти мають надати певній юридичній особі, і в цьому разі такою особою може бути лише представництво SpaceX Starlink в Україні, кажуть у міністерстві.

Так само лише офіційне представництво як власник технології може подати обладнання для проведення офіційної атестації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Starlink – це глобальна система супутникового звʼязку від компанії SpaceX. Вона була покликана покрити місця, де зв’язок був ненадійний, дорогий або повністю недоступний.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну засновник компанії SpaceX Ілон Маск на прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова надіслав в Україну термінали Starlink для доступу до супутникового інтернету. За них заплатила компанія SpaceX та уряд США.

Наразі термінали Starlink в Україні використовують для потреб військових, волонтерів, лікарень, критичної інфраструктури та державних установ. Також система Starlink допомагає відновлювати зв'язок українських мобільних операторів на деокупованих територіях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі