Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Нова пошта» запустила послугу «Речі з дому за кордон» для доставлення особистих речей у країни Європи – пропонують відправити валізу або коробку з особистими речами в одну з 24 європейських країн зі знижками від 50% до 80%.

Рівень знижки для посилок до 30 кг залежить від ваги відправлення. Для посилок вагою від 30 до 70 кг вартість залежить від зони доставлення, до якої входить країна (першої або другої).

Наприклад, вартість посилки з особистими речами з України до Польщі вагою до 2 кг складає 800 гривень, до 10 кг – 1200 гривень, а доставлення 30-кілограмової посилки коштуватиме 2000 гривень. У тариф не входять можливі мита та податки у країні отримання.

За новою послугою можна відправити речі до Польщі, Франції, Німеччини, Італії, Болгарії, Угорщини, Литви, Естонії, Хорватії та ще 15 країн. Повний перелік і зонування можна знайти тут

що можна відправляти

Можна надсилати тільки вживані речі, тобто без етикеток і пакувань. Наприклад, одяг, взуття, іграшки, косметику. Не можна відправляти документи з посвідченням особи, їжу, ліки, алкоголь, електроніку (фотоапарати, ноутбуки, телефони), гроші, іменні банківські карти та горючі матеріали.

Максимальна вага відправлення – 70 кг, а габарити не повинні перевищувати 120х80х69 сантиметрів. Строки доставлення складають від 6 днів.

Відправити посилки можна в будь-якому відділенні «Нової пошти». Доставляють тільки на адресу одержувача.

Як скористатися послугою

 принести відправлення в розгорнутому вигляді (це обов'язково, щоб зробити його опис відповідно до митного законодавства та встановити номінальну вартість)

 назвати країну, місто, індекс і точну адресу, куди потрібно доставити відправлення, а також ПІБ, контактний телефон та адресу електронної пошти одержувача

 якщо відправник надсилає більш як одну позицію, співробітник «Нової пошти Глобал» допомагає заповнити інвойс для митниці в телефонному режимі

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі