Президент України Володимир Зеленський під час телемосту, в прямому ефірі звернувся до жителів європейських міст.

Коротко розповідаємо, про що він говорив.

Сьогодні ми всі військові – всі захищаємо нашу державу. Кожен знаходиться на своєму місці: військові з автоматами на передовій, лікарі зі скальпелем у шпиталі, та діти. Діти, які захищають нас своїми посмішками і сльозами.

Я маю три хвилини на розмову з вами. Першу хвилину я хочу віддати мовчанню і вшанувати памʼять тих, хто віддав своє життя.

Другу хвилину свого виступу я також хочу надати мовчанню. Мовчанню на честь наших цивільних. Тих, хто віддав своє життя і отримав вічний спокій.

А третю хвилину я хочу віддати вам, народи Європи. Не мовчіть. Виходьте на вулиці, [...] Підтримуйте нашу свободу, бо це перемога не тільки над російськими військовими, це перемога світла над темрявою, добра – над злом, свободи – над тим, що відбувається сьогодні на території України.

Якщо Україна не витримає – не витримає вся Європа. Якщо Україна впаде, впаде вся Європа. [...] І якщо ми переможемо, а я впевнений у вас, то це дійсно буде велика перемога демократії. Хвилини мовчання перетворяться в роки розсуду.

Європо, будь такою ж міцною, як народ України. Слава Україні!

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі