В Україні запрацював чат колективної психологічної підтримки «Як ти» від психологів платформи онлнай-психотерапії trietfield та волонтерів.

У ньому люди діляться почуттями та емоційним станом. Підтримують один одного та звертаються за підтримкою. Чат модерують психологи, крім того є модератор з інформаційної безпеки, який слідкує, щоб люди не ділилися особистою інформацією, що може зашкодити та провокаціями.

«​​Зараз у багатьох комплекс вини, люди думають що могли б зробити більше для країни, не поїхати, дати армії більше грошей. Людям важливо бачити що вони не одні в цих почуттях і помічати як багато вони роблять, підтримують один одного» – Ілля Полудьонний, співавтор проєкту та ведучий подкасту про психологію «Простими словами».

Головна ідея телеграм-чату описана ось так:«Ми не знаємо, хто це сказав першим, але це неймовірно влучно: Сьогодні кожне «як ти?» означає “Я люблю тебе”».

Крім того, команда працює над створенням боту, який збиратиме контакти тих, кому потрібна фахова психологічна допомога і координуватиме волонтерів-психологів.