Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що станом на ранок 26 лютого армія Росії не отримала жодної тактичної переваги в Україні.

«На 7:00 ранку 26 лютого жодної тактичної переваги, незважаючи на ту кількість ресурсів та резервів, які були вкинути в активні дії РФ, збройні сили цієї країни не отримали. Це говорить про те, що Україна не просто вистояла, Україна перемагає», – заявив він.

За його словами, Збройні сили України разом із Нацполіцією повністю контролюють всю ситуацію і територію України.

На південному напрямку активні бойові дії ідуть за Херсон, Миколаїв і Одесу, бо РФ хотіла там закріпитися. «Але немає жодного натяку на те, що їм це вдалося», – сказав Подоляк. Також тривають бої за Маріуполь, але в Офісі президента кажуть, що жодного натяку на те, що місто захопить РФ, немає.

Пріоритетним напрямком №1 для РФ є Київ, бо вона хоче знищити політичне та військове керівництво України.

«Заради цього до міста Києва була спроба підтягнути максимальну кількість техніки і сил збройних сил Російської Федерації. На теперішній час можемо сказати наступне: і в самому місті, і в околицях міста ситуація контрольована. У самому місті є окремі ДРГ, по яких працюють представники Національної поліції і не менш ефективно працюють представинки територіальної оборони», – додав Подоляк.

На околицях міста активно працюють Збройні сили Україні.

Протягом ночі в багатьох містах працювали сигнали протиповітряної тривоги, тому що російська армія використовує авіацію та артилерію, щоб нанести удари.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі