Україна ввела воєнний стан на всій території, повідомив президент Володимир Зеленський. Це рішення підтримала Верховна Рада.

«Росія здійснила удари по військовій інфраструктурі та по нашим прикордонникам, прикордонним загонам. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан на всій території нашої держави», – сказав Зеленський у відеозверненні.

Він попросив українців за можливості залишатися вдома та пообіцяв незабаром знову вийти на звʼязок.

Згідно з законом, воєнний стан – це «особливий правовий режим, що вводиться в разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності та територіальній цілісності України».

Під час воєнного стану можуть обмежуватися такі конституційні права та свободи: право на недоторканність житла, таємницю листування, телефонних розмов, невтручання в особисте та сімейне життя, свободу слова та думки, на ведення підприємницької діяльності, розпоряджатися своєю власністю, професійну правничу допомогу. Також забороняється проведення страйків, масових зібрань та акцій. Вибори президента та Верховної Ради не проводяться.


Володимир Путін вранці 23 лютого оголосив проведення «військової операції» проти України. Вибухи чули мешканці в Києві, Харкові, Одесі та Вишневому. Мер Борисполя заявив, що звуки фіксували відбиття російської атаки українськими ПВО.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі