Архітектурне бюро Drozdov & Partners показало проєкт житлового комплексу Namyv у Миколаєві, який буде розташований на півострові Південного Бугу.

Це буде «місто в місті» з будинками середньої висоти, де, крім квартир, будуть комерційні й офісні приміщення, спортивна, торгова та культурна інфраструктура.

Також планують створити зелений простір без автівок, зменшивши проїзну частину, і натомість облаштувати більше велодоріжок.

Архітектори пропонують оновити набережну та сполучити її великою пішохідною зоною із житловим кварталом. Із деяких дворів, які спроєктували замкненими чи напівзамкненими, буде відкриватися краєвид на затоку.

Наразі це мікрорайон, відрізаний від іншої частини міста залізницею, і має лише один транспортний зв’язок, де в час пік утворюються затори. Водночас у районі розташована коса, довжиною понад кілометр, і незабудований протилежний берег, відзначають архітектори.

Будівництво розпочнуть у першому кварталі 2022 року, пише місцеве видання «Преступности.нет». Першу чергу мають добудувати у 2024 році, а через 5–7 років обіцяють повністю реалізувати проєкт.


Drozdov&Partners також розробляли проєкт реконструкції Театру на Подолі, що переміг у конкурсі Ukrainian Urban Awards, готелю Aloft Kiev мережі Marriott, ресторано-офісного комплексу SAGA City Space на вулиці Сагайдачного в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Drozdov&Partners