В Україні майже на місяць раніше почалася метеорологічна весна, повідомляють у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Про це свідчить те, що з 6 лютого середньодобова температура повітря стабільно перевищує 0°С, пояснюють метеорологи.

За даними обсерваторії, зима тривала лише 48 днів, що на півтора місяця коротше за середні показники. Вона розпочалася 20 грудня й закінчилася 5 лютого.

Це найкоротша зима за всю історію спостережень, за винятком зими 2019–2020 років. Тоді, кажуть в обсерваторії Срезневського, вона взагалі не спостерігалася.

А згідно з прогнозами Укргідрометцентру, середньодобові температури в Києві й надалі триматимуться на позначці вище 0°С.


У Києві 3 січня 2022 року середньодобова температура повітря становила +4,3°С, що є температурним рекордом. Така температура перевищує кліматичну норму на 7,3°С, тобто погода така, як зазвичай наприкінці жовтня.

А 5 січня 2022 року в Києві середньодобова температура повітря вперше за 142 роки спостережень сягнула +6,5°С.

Перший температурний рекорд осені 2021 року зафіксували 23 жовтня. Тоді ніч була найтеплішою за всю історію спостережень обсерваторії, тобто за 142 роки.

Також літо 2021 року стало другим найспекотнішим за всю історію спостережень. Найбільш спекотним у Києві та в Україні залишається літо 2010 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі