Музей Революції гідності в Києві хочуть побудувати до кінця 2023 року, повідомляє заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, улітку почнуть підготовчі роботи на ділянці, щодо якої немає арештів. А безпосередньо будівництво хочуть почати восени 2022 року.

Вартість будівництва музею, за словами міністра культури Олександра Ткаченка, може становити близько 1 мільярда гривень. Однак точну суму визначать після того, як буде готовий проєкт. Його ж планують завершити влітку 2022 року.


Музей Революції гідності побудують на алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва. У 2017 році Київрада надала музею ділянку площею 1,22 гектара. Тоді ж провели міжнародний архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію, у якому перемогло архітектурне бюро Kleihues + Kleihues з Берліна.

Після цього тривали перемовини щодо передачі прав на проєкт. У 2021 році архітектори передали авторські права, після чого в Україні провели тендер на розроблення проєктної документації. Переможцем визнали ТОВ «ОСНОВА-СОЛСИФ».

У будівлі музею має розміститися постійна експозиція, простір для тимчасових виставок, дитячий музей, дослідницький центр (архів, наукова бібліотека), кіноконцертна зала, культурний центр, крамниця, кавʼярня, оглядовий майданчик.

Будівництво також заблокували через слідство в «справах Майдану». Завершити його планували у 2026 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Зображення: Кирило Тимошенко