Мільярдер і засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон удруге закликав світ підтримати Україну, написавши статтю під назвою «Захист верховенства права».

«Світ має підтримати Україну. Ми не повинні залишати в біді країну, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї в обмін на мир і зараз перебуває на межі вторгнення тієї самої країни, яка переконала її зробити це»,  висловився Бренсон.

На його думку, якби в України була ядерна зброя, це могло б відвернути анексію Криму, яку він називає першим серйозним порушенням Будапештського меморандуму.

Річард Бренсон підкреслює, що агресія Росії проти України демотивує інші країни скорочувати запаси ядерної зброї, навіть якщо раніше вони цього хотіли.

У своїй статті він наголошує на «кризі багатосторонності» , на яку вказують «односторонній вихід з міжнародних договорів та кричуща зневага до них» із боку Росії. Бренсон має на увазі, що багатосторонні інститути, створені для підтримки миру, більше не користуються попереднім рівнем поваги, тож «міжнародне співробітництво поступилося місцем обмеженому націоналізму».

Це і є загрозою для верховенства права, якої «світ не бачив з часів Другої світової війни». Тому ситуація в Україні  це «не просто погана новина для України, а погана новина для кожної нації, теперішньої і майбутньої, яка прагне захистити свій суверенітет».


Наприкінці січня 2022 року Річард Бренсон закликав світових бізнес-лідерів допомогти відстояти суверенітет України. The Village Україна публікували основні тези його статті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі