У Києві створять Музей війни Росії проти України, повідомляє очільниця департаменту культури КМДА Яна Барінова. Рішення ухвалили під час круглого столу в музеї «Київська фортеця».

За її словами, музей стане новим словом у гідному вшануванні памʼяті загиблих, а також інструментом формування національної свідомості.

«Дуже символічно, що саме в ці тривожні дні ми зробили перший крок у великій справі – створення Музею війни Росії проти України [...] У суспільства є потужний запит на осмислення трагічних подій останніх років, які в сучасному світі не можуть сприйматися інакше як зазіхання на недоторканне право людини – право на життя», – підкреслює Барінова.

У КМДА кажуть, що одна з головних задач – встановити прямий діалог із представниками інтересів ветеранів російсько-української війни й волонтерами, а також залучити їх до обговорення проєкту музею. 

Однак наразі невідомо, коли саме музей почнуть зводити.


У КМДА розповіли, як Київ готується до можливого військового вторгнення. Зокрема, «Укренерго» запустила додаткове виробництво електроенергії на київських ТЕЦ, також розробили нову цифрову систему оповіщення для містян і затвердили план евакуації. Крім цього, у місті проводять тематичні навчання зі вчителями шкіл і батьками учнів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Міністерство оборони України