Український підприємець і власник Firefly Aerospace Максим Поляков продає свою частку компанії за 1 долар через тиск регуляторів США, про це він написав у Facebook.

«Я віддаю за 1 долар свою частку у 58% у Firefly Aerospace співзасновнику компанії своєму партнерові Тому [Марк’юзіку]. Шановний Комітете з іноземних інвестицій США, Повітряні сили США та ще 23 агентства США, які зрадили мене та засуджували мене своїми діями останні 15 місяців, сподіваюся, ви щасливі. Історія розсудить усіх вас, хлопці… Прощавай, моя «пташко», зрештою, я пишаюся тим, що зробив для душі та спадщини моєї землі!» – написав Поляков.

Фото: Максим Поляков

За інформацією Bloomberg, США посилаються на міркування національної безпеки. Представники уряду й аерокосмічної промисловості позбавили Полякова контролю над компанією через побоювання, що технології, доступні Firefly Aerospace, можуть потрапити в Україну, Росію чи інші країни, які намагаються розробити ракетні програми.


Firefly Aerospace – це приватне аерокосмічне підприємство зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США). Воно розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос. Ця компанія була створена на основі американської Firefly Space Systems, яку у 2017 році викупив і перезапустив, врятувавши від банкрутства, український бізнесмен Максим Поляков.

У 2021-му Firefly Aerospace стала членом програми NASA «Артеміда» з висадки людей на Місяць.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: Максим Поляков