Франція з 12 лютого 2022 року спростила умови вʼїзду для повністю щеплених іноземних туристів, повідомляє «Коронавірус_інфо». Більше не потрібно здавати ПЛР-тест за 48 годин до прибуття у Францію.

Як пише The Local, це стосується як країн-учасниць Європейського Союзу, так і держав з-поза ЄС. 

«Щеплення двома дозами вакцини достатньо для подорожі до Франції, як це й було до розповсюдження штаму «Омікрон», – зазначають в уряді країни.

Водночас невакциновані подорожувальники від 12 років із країн «помаранчевого» списку (до якого входить Україна) зможуть вʼїхати до країни лише за умови нагальної потреби.

Видання також пояснює, що наразі ревакцинація не є обовʼязковою умовою для вʼїзду, однак може знадобитися, щоб потрапити в заклади культури й харчування.


Франція впускає туристів, щеплених вакцинами: Pfizer, Moderna, AstraZeneca-Covishield або Johnson & Johnson.

Франція відкрила кордони для українців у липні 2021 року. Раніше для в’їзду в країну необхідно було мати сертифікат про вакцинацію або негативний результат тесту ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за 72 години до перетину кордону, або тесту на антитіла, зробленого не раніше ніж за 24 години.

Спочатку правила вʼїзду до Франції оновили 11 жовтня 2021 року. А в грудні 2021-го зобовʼязали туристів з-поза ЄС здавати ПЛР-тести перед прибуттям до країни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі