У Парижі почали будувати 42-поверховий хмарочос у формі піраміди, пише The Guardian. За інформацією видання, екологи називають проєкт «катастрофою».

Вежа Tour Triangle заввишки 180 метрів стане третьою за висотою будівлею в Парижі після Ейфелевої вежі (1889 рік) і вежі Монпарнас (1973 рік).

Будівлю спроєктувало швейцарське архітектурне бюро Herzog & de Meuro. Роботи планують завершити у 2026 році, загалом на будівництво виділять 660 мільйонів євро.

У 2015 році мер Парижа Анн Ідальго схвалила проєкт, незважаючи на протести партії Зелених. Екологи критикують Tour Triangle головним чином за те, що зведення такого хмарочоса передбачає значні викиди вуглецю. Забудовник же стверджує, що проєкт розроблений відповідно до європейських екологічних норм.

Вежа матиме площу 91 000 квадратних метрів, більшу частину цього простору займатимуть офісні приміщення. Також у Tour Triangle буде готель на 130 номерів, центр догляду за дітьми і магазини.


Британський інтернет-журнал Dezeen показав 10 найбільш суперечливих архітектурних проєктів 2021 року. Серед них – місто-утопія мільярдера Марка Лора, 305-метровий атракціон у Лондонському Ситі і гуртожиток без вікон для студентів Каліфорнійського університету.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: BESIX | Facebook