У Києві запрацював пілотний проєкт військкомату з автоматизованим обслуговуванням, повідомили в Київському міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Проєкт називається «Мілітарі-ЦНАП», це вдосконалений рекрутинговий центр, у якому триває перехід на електронну систему документообігу й автоматизоване обслуговування. Також планують надавати онлайн-послуги.

Центр працює в тестовому режимі на вулиці Парково-Сирецькій, 19, у приміщенні колишнього Київського міського військового комісаріату (неподалік від станції метро «Берестейська»).

Наразі доопрацьовують алгоритми роботи систем обслуговування, усувають недоліки, працюють над спрощенням процедури надання послуг і розширенням функціоналу.

У майбутньому в усіх територіальних центрах комплектування хочуть запровадити нову систему обслуговування з єдиною електронною базою для обміну інформацією між державними установами, органами військового управління та місцевого самоврядування.

Пілотний проєкт уже тестували головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, заступник міністра оборони Олег Гайдук і командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.


В Україні хочуть скасувати призов на строкову військову службу та запровадити інтенсивну систему військової підготовки.

Також у ЗСУ повідомляли, що у 2022 році на військовий облік можна буде стати онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі