На Оболонському острові почали перший етап капітального ремонту, повідомив «Вечірньому Києву» начальник управління екології й природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Він запевнив, що обрізання дерева, яку проводить КП «Плесо», необхідне для облаштування рекреаційної зони, і вирубують лише сухостійні дерева. Раніше юрист та активіст «Мапи Реновації» Дмитро Перов повідомляв, що на Оболонському острові вирубали дерева: «І поки всі бурно обговорювали те, чи потрібен міст з Оболонської набережної на дикий острів із заплавним лісом… Ліс, власне, вирубали».

Олександр Возний каже, що на острові буде «максимально збережена природа — жодного будівництва не заплановано».

Поки дістатися до острова можна лише за допомогою технічного містка, а основний (хвилеподібний, який планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли) планують зробити до травня 2022 року. Тоді велосипедний і прогулянковий маршрут буде об’єднаний в кільце від парку «Наталка» до Оболонського острова, зазначив начальник управління екології.

Візуалізація хвилеподібного мосту

На Оболонському острові в Києві планують будувати розважальний парк. Там має бути пляж, кільцева велодоріжка, зона для барбекю, фудкорт, спортивні та дитячі майданчики, набережна з причалом для човнів. Водночас у КМДА обіцяли залишити на острові заповідну зону. Відкрити парк мають улітку 2022 року.

У грудні 2021 року оголосили тендер на благоустрій парку, який передбачав вивезення сміття, обрізання кущів, посів газонів, облаштування доріжок для пішоходів і велосипедистів, пляжу з душовими кабінами, зони для йоги та майданчик для волейболу.

Хто буде займатися проєктом благоустрою Оболонського острову, поки невідомо. У майстерні архітектора Андрія Миргородського «Проєктні системи», яка займалася проєктом мосту з Оболонської набережної до острову, The Village Україна повідомили, що вони не залучені до цього проєкту. Хоча раніше «Проєктні системи» публікували свої візуалізації майбутнього перетворення Оболонського острову.

Парк на Оболонському острові з’єднають із правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, буде вести з Оболонської набережної (парку «Наталка») до острова. Інший міст буде вести до вулиці Прирічної.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Оболонська адміністрація