У Києві запрацював telegram-бот OkParking, який допомагає орендувати та здавати місця на приватних паркінгах: у житлових комплексах, поруч із бізнес-центрами, фітнес-студіями, салонами краси.

За домогою чат-бота водії можуть знайти вільне місце на приватних паркінгах, а власники паркомісць  здати свій слот в оренду на певний строк і заробити гроші.

Щоб скористатися сервісом, треба зайти в OkParkingBot у Telegram і зареєструватися, вказавши свої ім’я та номер телефону (або ж бот самостійно підтягне ваш контакт Telegram).

Як здати паркомісце

  1. У головному меню чат-бота обрати розділ «Здати».
  2. Обрати локацію та паркінг за своєю адресою.
  3. Зазначити номер свого паркомісця.

За потреби служба підтримки OkParking може зв’язатися з користувачем у Telegram, щоб підтвердити право власності чи користування паркомісцем. Зазвичай така перевірка відбувається протягом одного робочого дня. Після модерації паркомісце буде доступне в розділі «Здати».

Оплата за здачу в оренду паркувального місця накопичується на балансі власника в чат-боті OkParking. Власник паркомісця може вивести отримані гроші на картку будь-якого українського банку в будь-який зручний момент.

Як орендувати паркомісце

  1. У головному меню чат-бота обрати розділ «Орендувати».
  2. Додати інформацію про своє авто: марку, модель і державний номер.
  3. Обрати одну із запропонованих локацій і період оренди (авто можна запаркувати як на кілька годин, так і на кілька днів).
  4. Оплатити паркування.

Після оплати чат-бот надсилає детальну схему проїзду й інструкцію для обраного паркомісця, як знайти паркінг, як потрапити всередину та де знаходиться заброньоване місце.

Оплата здійснюється в чат-боті. Паркування можна оплатити через Apple Pay, Google Pay, LiqPay, «Приват24» або ввівши дані банківської кратки у ручному режимі.

Команда OkParking зазначає, що чат-бот не має жодного доступу до банківських даних користувачів. Оплата проводиться через процесинг платіжної системи, тобто вся конфіденційна інформація, пов’язана з платежами, зашифрована.

які будуть ціни на оренду паркомісця

Ціни на паркування через OkParking будуть різнитися залежно від локації. OkParking пропонує користувачам тарифи з огляду на побажання власників паркомісць і на цінову політику паркування в Києві. Проте найближчим часом власники паркомісць зможуть самостійно встановлювати ціну та змінювати її.

Поки що чат-бот OkParking працює в пілотному режимі в межах Києва. Планують розширювати сервіс на інші міста України.


У Києві запрацювало передплачене паркування. Бізнеси можуть офіційно забронювати місця для клієнтів на міських паркомайданчиках.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі