Компанія «Автострада», яка будує Дарницький міст, розповіла, які роботи вже виконали.

За словами підрядника, на лівобережній розв’язці мосту завершили бурові роботи. Там пробурили та забетонували 55 спеціальних паль діаметром півтора метра. Для цього використовували бурові установки 2021 року випуску.

Також почали підготовку до монтажу прогонових будов з’їздів. Зокрема, на з’їздах у напрямку проспекту Бажана монтують підпірні стінки. Роботи тривають і в напрямку мосту Патона.

Крім того, на Дарницькому мосту проводять експертизу металевих конструкцій: перевіряють лакофарбове покриття на балках і наскільки працездатні болтові з’єднання, кажуть у компанії «Автострада».

Загалом над будівництвом працюють 110 фахівців і більше 50 одиниць спеціалізованої техніки.

Компанія «Автострада» має добудувати міст разом із з’їздами до 31 грудня 2022 року. Вартість робіт становить 1,15 мільярда гривень.


Дарницький міст – комбінований залізнично-автомобільний міст, що розташований між Видубичами та Березняками. Його почали будувати у 2004 році й досі не ввели в експлуатацію.

У березні  2021 року «Укравтодор» заявив, що разом з «Укрзалізницею» добудує Дарницький міст до кінця 2021 року року. У травні «Укрзалізниця» оголосила тендер. У липні Кабмін виділив на добудову мосту частину необхідної суми – 500 мільйонів гривень. Наприкінці вересня 2021 року стало відомо, що підрядником стане компанія «Австострада». Роботи на мосту почались у жовтні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Австострада»