Замість будинку на вулиці Михайла Омеляновича-Павленка, 4, що біля парку Вічної Слави, хочуть звести 18-поверхівку, пишуть «Наші гроші».

Державна інспекція архітектури та містобудування видала ТОВ «Картас Траст Компані» дозвіл на реконструкцію цього будинку під багатофункціональний комплекс. Висота комплексу після «реконструкції» становитиме 18 поверхів.

Видання зазначає, що це суперечить Генплану Києва. Згідно з містобудівним документом, у центральній зоні, до якої відноситься ділянка на вулиці Омеляновича-Павленка, заборонено будувати споруди вище 27 метрів (9 поверхів).

Крім того, згідно з Генпланом, будувати житло на цій ділянці заборонено, оскільки вона призначена для громадських будівель і споруд.


Будівля, яку збираються реконструювати, – це Печерський торговельний центр, відкритий у 1983 році. Донедавна там розташовувався супермаркет «Сільпо», але його закрили 1 лютого.

Печерський ТЦ. Фото: Google Maps

Компанія «Мегаполіс Буд Інвест», яка займалася проєктуванням комплексу, повідомила «Інтерфакс-Україна», що на нижніх поверхах збережеться торговельна функція, на верхніх будуть «сервісні апартаменти». Також планують зробити підземний паркінг на 150 машиномісць.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі