Ізраїльський стартап Electreon Wireless побудує в Детройті першу в США дорогу, яка заряджатиме електромобілі під час руху, пише Business Insider. Дорогу хочуть обладнати до кінця 2023 року.

Це буде відрізок дороги завдовжки в 1,6 кілометра, розташований біля закинутої будівлі Центрального залізничного вокзалу штату Мічиган. Ford, яка вклала в проєкт 1,9 мільярда доларів, планує перетворити споруду на «квартал інноваційної мобільності», кажуть у компанії.

Як це працюватиме

В основі технології – електромагнітна індукція, яка використовується та для бездротової зарядки гаджетів. Індукційні котушки, розміщені під асфальтом, передаватимуть струм акумулятору електромобіля.

Однак для цього електромобіль потрібно обладнати спеціальним приймачем, який коштує від 3 до 4 тисяч доларів. Стартап сподівається, що зможе знизити вартість технології до 1–1,5 тисяч доларів.

В Electreon Wireless кажуть, що цей проєкт уже почали впроваджувати на дорогах Швеції, Ізраїлю й Італії.


У грудні 2021 року в Україні представили концепт електрокара KRAЇNA Shooting brake Coupe. Проєкт не є комерційним, «це виключно концептуальний проєкт, мета якого дослідження й екперименти».

Автор ідеї – Максим Шкіндер, який розробляє дизайни для британського виробника спорткарів McLaren.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: скриншоти з відео