У Києві вкотре перенесли будівництво нового виходу зі станції метро «Виставковий центр», про це свідчить розпорядження КМДА.

Попередні рішення передбачали, що прямий вихід із метро до ВДНГ збудують у 2022-му. Тепер термін перенесли на два роки – до 2024.

Зараз, щоб дістатися головного входу до ВДНГ, треба вийти з метро, перейти наземним переходом зі світлофором на інший бік дороги та ще раз спуститися в підземний перехід на проспекті Академіка Глушкова.

Щоб створити прямий вихід з метро до ВДНГ, планують добудувати підземний перехід до наявного виходу №1, який примикатиме до переходу на проспекті Глушкова.

Підземний перехід, що веде до головного входу до ВДНГ. Фото: Євген Мушкін

Ще у 2018 році засновник Urban Crew Влад Самойленко зареєстрував петицію з проханням зʼєднати вихід зі станції «Виставковий центр» з підземним переходом через проспект Глушкова. Вона не набрала необхідної кількості голосів, щоб її розглянула Київрада.

Але у 2019 році КМДА підписала розпорядження про реконструкцію виходу з метро, яка включає обʼєднання виходу з підземним переходом до ВДНГ. Перехід мали облаштувати у 2020 році, але цього не сталося.

Через рік в «Експоцентрі» повідомили, що новий вихід збудують у 2022 році. Фінансування робіт було закладено в міський бюджет на 2022 рік.

Станцію метро «Виставковий центр» відкрили в грудні 2011 року. Під час будівництва станції спорудили три виходи в напрямку вулиці Васильківської. Проєкт передбачав зведення окремого сполучення станції з підземним переходом через проспект Глушкова, але через брак коштів його не побудували.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Wikimedia