У модерністському Будинку торгівлі на Львівській площі з'явиться громадський простір із баром, бістро та магазинами, повідомив ресторатор Алекс Купер.

У новому просторі продаватимуться книги та вініл, також там буде офіс ресторанної компанії Купера і кілька проєктів, які поки що тримають в секреті.

Фото: Yevgen Nikiforov, Kyivmaps

Над створенням простору працюють разом зі світлотехнічною компанією Expolight із Дніпра. Команда Expolight проєктувала освітлення для Odesa Food Market, NĂM, Win Bar, а також співпрацює із архітектурними студіями Zaha Hadid Architects, YODEZEEN, Sergey Makhno Architects та Balbek Bureau.


Будинок торгівлі на Львівській площі – модерністська висотна будівля зі стилобатом, в якому розміщений торговельний центр. Його збудували в 1968-1982 роках за проєктом архітектора Валентина Єжова.

Фото: скріншот Google Maps

Алекс Купер – ресторатор і співзасновник Kyiv Food Market, Odesa Food Market і «Молодість». Нещодавно поблизу «Арсенальної» також відкрилося «сучасне ізраїльське кафе» Shalom, над яким працювали Алекс Купер та Андрій Родіонцев.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Google Maps, Алекс Купер

ВІЗУАЛІЗАЦІЇ: Алекс Купер