У Дніпрі вперше модернізують школу №122, основний корпус якої звели понад сто років тому, каже голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

За словами підрядників, вони збережуть історичне «обличчя» школи, однак споруду повністю оновлять, а від самої будівлі «майже нічого не залишиться».

На шкільному подвірʼї побудують декілька мультифункціональних спортивних майданчиків. Там можна буде грати у футбол, баскетбол, волейбол, а також займатися воркаутом і легкою атлетикою.

Крім того, на території навчального закладу облаштують ігрову зону для молодших дітей та окрему майстерню для трудового навчання.

Школу планують зробити повністю безбарʼєрною: облаштують пандуси й підйомники, а на кожному поверсі встановлять окремі санвузли.

Там уже осучаснили комунікації, постелили мембранну покрівлю, а також установили енергоощадні вікна. Наразі будівельники працюють над фасадом будівлі, а також приводять до ладу приміщення основного корпусу.


Дніпровську школу №122, що в районі Ігрень, збудували в 1916 році. Спочатку там розміщувалася жіноча гімназія, а потім – залізнична трудова семирічна школа. У 60-х роках її передали Міносвіти УРСР як загальноосвітню трудову політехнічну школу. Наразі в ній навчається близько 500 учнів.

Британське бюро Zaha Hadid Architects показало нові візуалізації станцій метро в Дніпрі. Три станції, які матимуть назви «Центральна», «Театральна» та «Музейна», уже почали будувати. Вони продовжать наявну лінію дніпровського метрополітену.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Дніпровська обласна державна адміністрація