Міністерство освіти і науки України 3 лютого скасувало наказ, який передбачав повторний конкурс на посаду ректора Києво-Могилянської академії.

Водночас 4 січня на акцію протесту під Кабміном зібралися кілька сотень студентів Києво-Могилянської академії, а також КНУ та КПІ, які вимагають відставки теперішнього міністра освіти Сергія Шкарлета.

Трансляція акції. Відео: Спудейський вісник НаУКМА

Студенти тримають у руках плакати «Міністр тимчасовий, Могилянка вічна!» та «НаУКМА не твоя, от і бісишся». Крім того, організатори акції вимагають підписати контракт із вибраним ректором Сергієм Квітом, який також присутній на мітингу.


У січні 2022-го на виборах ректора Києво-Могилянської академії переміг колишній міністр освіти України Сергій Квіт. Він отримав більше половини голосів – 235 (52,8%). Але у МОН не визнали призначення на посаду колишнього міністра освіти Сергія Квіта на підставі того, що під час голосування невідомі викрали одну зі скриньок для бюлетенів, а другу намагалися залити зеленкою. Водночас відомо, що обидві скриньки й бюлетені в них зрештою залишися неушкодженими.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikimedia Commons