Мережа ресторанів швидкого обслуговування McDonald’s в Україні за 2021 рік відсортувала й віддала на перероблення понад 2070 тонн вторсировини.

Найбільше зібрали картону (1800 тонн), пластику й поліетилену (140 тонн), паковання для бургерів (56,5 тонн), паперових стаканчиків (54 тонни), а також 20 тонн кавових залишків.

У McDonald’s кажуть, що з переробленого паковання вони щомісяця виготовляють близько мільйона паперових пакетів. Їх використовують для замовлень «на виніс», а також для доставки.

Сортувальні станції, які розташовані в ресторанах McDonald’s, розробили спеціально для українських закладів. Для цього протестували понад 20 прототипів і витратили близько 10 мільйонів гривень на запуск проєкту.


У 2018-му  McDonald’s UK & Ireland відмовилися від пластикових соломинок. Їх планували замінити на паперові в усіх закладах цих країн. До 2023 року мережа McDonald’s у Великій Британії й Ірландії планує декарбонізувати всі свої ресторани.

У грудні 2021 року в місті Маркет-Дрейтон у Великій Британії відкрився перший ресторан McDonald’s з нульовим викидом вуглецю. Заклад працює на електроенергії, яку генерують дві вітряні турбіни та сонячні панелі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: McDonald's