Тематичний парк розваг японської анімаційної студії Ghibli, яку заснував Хаяо Міядзакі, відкриють 1 листопада 2022 року, пише Variety.

Розважальний парк, розмір якого становить близько 200 гектарів, побудують на базі памʼятного парку в префектурі Айті, що біля міста Наґоя.

France24 пише, що першою відкриють секцію, натхненну «Моїм сусідом Тоторо», а вже у 2023 році планують обладнати тематичні локації за творами: «Принцеса Мононоке», «Служба доставки Кікі, юної відьми» та «Мандрівний замок».

Очікується, що після того, як у парку обладнають усі тематичні зони, кількість відвідувачів становитиме близько 1,8 мільйона відвідувачів щорічно.

Variety пише, що на будівництво витратять близько 295 мільйонів доларів, а студія Ghibli працюватиме над «креативною частиною проєкту». У парку обладнають невисокі американські гірки, а для цього, за словами Міядзакі, на локації не вирубуватимуть дерева.


Хаяо Міядзакі – японський мультиплікатор та анімаційний режисер, співзасновник і директор анімаційної студії Ghibli, автор анімаційних фільмів «Мій сусід Тоторо» (1988), «Принцеса Мононоке» (1997), «Мандрівний замок» (2004).

У 2013 році Міядзакі знову заявив про припинення кар’єри й у тому ж році зняв анімаційний фільм «Вітер дужчає». Однак у листопаді 2021 року японський режисер-аніматор Хаяо Міядзакі повідомив, що працює над повнометражним мультфільмом за книгою японського письменника Йосіно Гендзабуро «Як поживаєш?»

Книга, написана у 1937 році, розповідає про 15-річного школяра з Токіо, який після смерті батька переїздить до свого дядька. Хаяо Міядзакі називає цей роман одним зі своїх улюблених.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Studio Ghibli