Державне агентство розвитку туризму провело дослідження про те, які джерела інформації українці найчастіше використовують, коли вирішують, куди відправитися в мандрівку. Розповідаємо, що вдалося з’ясувати.

Найчастіше українці планують подорожі з огляду на поради друзів і родичів. Друге за популярністю джерело натхнення – соцмережі, а на третьому місці – поради знайомих, які мешкають за кордоном.

YouTube-контент про мандрівки опинився на четвертому місці, на п’ятому – «вибір без вибору», тобто робочі й бізнес-поїздки. Топ-6 закривають телепрограми, присвячені подорожам.

Із соцмереж для планування подорожей найчастіше використовують Facebook – що старші люди, то частіше. На другому місці – Instagram, там тревел-контент цікавить насамперед молодь.

Найменш популярними ресурсами для пошуку натхення на мандрівки виявилися TikTok і Twitter.

Також у ДАРТ з’ясували, що 56% українців, плануючи свій відпочинок за кордоном, користуються допомогою туроператорів і турагенств. Самостійно свої мандрівки планують 44%.


Найпопулярнішим туристичним напрямком для українців у 2021 році стала Туреччина. На другому місці – Польща, а на третьому – Грузія.

Туреччина, Польща та Грузія входили до трійки найпопулярніших напрямків незалежно від сезону. Польща стабільно була на другому місці впродовж року, поступившись Грузії лише в сезон літніх відпусток.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ: ДАРТ