Автомобілі-«фантоми», які 25 січня почали патрулювати українські дороги, фіксують швидкість інших автівок із певними обмеженнями, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в коментарях під своїм дописом на Facebook.

За його словами, найбільшою проблемою для «фантомних» патрулів є розпізнавання так званих авто-двійників, а також автівок, зареєстрованих до 2011 року. Через це «бувають неточності в реєстраційних даних», але в МВС «працюють у цьому напрямі».

Антон Геращенко також додав, що поки не вирішили питання щодо фіксації швидкості спецавтомобілей, зокрема автівок дипломатів або військових автомобілей.

Відповідаючи на питання користувача щодо «мажорних» автомобілей, заступник міністра внутрішніх справ сказав, що «фантоми» «чудово фіксують буквені номери на кшталт імен «САША» або» МАША», і їхні власники отримують штрафи.


За перший день роботи «фантомні» патрулі виписали майже тисячу штрафів.

Про те, що автомобілі-«фантоми» з’являться на українських дорогах, стало відомо у вересні 2021 року. За словами Дениса Монастирського, у 2022 році порушення фіксуватимуть 23 автомобілі, а у 2023 році – 110. Він також пояснював, що «фантоми» не будуть зупиняти автомобілі, водії яких перевищують швидкість, а радше виконуватимуть функцію пересувних комплексів, що автоматично фіксують порушення ПДР.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: МВС, Патрульна поліція України