Штрафи за відсутність касових апаратів у ФОПів можуть відтермінувати до 2023 року, повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, пише «Суспільне».

За його словами, відповідний законопроєкт подадуть до кінця дня 26 січня.

Документ передбачатиме, що підприємці не будуть сплачувати штрафи за відсутність касових апаратів до кінця 2022 року. Але це не означає, що власне встановлення касових апаратів скасують або відтермінують.

Згідно із законом про касові апарати, штраф за першу, не проведену через касовий апарат операцію має становити 100% від суми чека, а за другу й наступні – 150% від суми чека.


25 січня 2022 року в Києві відбулася акція протесту ФОПів, учасники якої виступали за скасування обов’язкових касових апаратів для ФОПів. Під час акції постраждала 21 людина, також відкрили два кримінальні провадження, пише Національна поліція.

На початку січня 2022 року голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував скасувати або зменшити штрафи хочуть для тих підприємців, хто зареєструє касовий апарат до 1 лютого 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі