На території Національного авіаційного університету в Києві планували збудувати 13 багатоповерхових будівель і паркінг, повідомляє нардеп Роман Грищук, посилаючись на відповідь від університету.

Згідно з документами, на території університету планували звести 14 будівель:

  • три житлові будинки на 25 поверхів
  • два житлові будинки на 16 поверхів
  • сім житлових будинків на 9 поверхів
  • житловий будинок на 6 поверхів
  • наземний паркінг відкритого типу на 6 поверхів

За умови, що обʼєкт назвали «будівництва житлових будинків з підземним паркінгом та спортивного комплексу», він не передбачав окремої будівлі спортивного комплексу. Так саме не йшлося про корпуси для університету чи гуртожитки.

Водночас університет повідомляє, що не затвердив проєктну документацію на будівництво на своїй територій. У НАУ підкресили, що хочуть оновити інвестиційну угоду з інвестором, щоб вона передбачала ремонт гуртожитків, реконструкцію стадіону, культурного центру та їдальні.


В останній день перед ліквідацією ДАБІ видала дозвіл на будівництво житлового комплексу на проспекті Космонавта Комарова, 1, на території НАУ. Проєкт передбачає будівництво 14 будинків на 1659 квартир загальною площею 107,3 тисячі м². Генеральним підрядником робіт виступить ТОВ «Атмосфера інжиніринг сістемз», а замовником – сам університет. За словами експерта з питань містобудування Георгія Могильного, це будівництво суперечить Генплану Києва.

Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ), яку запустили замість ДАБІ, зупинила будівництво на території університету.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: НАУ