56% українців готові взяти участь у лавах територіальної оборони, якщо така буде в їхній громаді, свідчать результати соціологічного дослідження Українського інституту майбутнього та «Нью Імідж Маркетинг Груп».

Тож 19% українців однозначно готові, 37% радше готові, 28% – радше ні, 16% – однозначно ні.

Згідно з дослідженням, 82% людей чули новину про те, що Російська Федерація нарощує сили на кордонах з Україною, 15% чули новину, але не знають деталей, 3% не чули про це.

37% вважають, що РФ нарощує війська біля кордонів, щоб країни НАТО гарантували невступ України до альянсу. Третина українців (33%) вірить у реальну загрозу нападу Росії.

Згідно з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), українці найбільше довіряють армії (72%), волонтерам (68%), звичайним людям (63%) та церкві (51%). Причому рівень довіри до Збройних сил зріс на 6%, як порівняти з попереднім роком.


За даними іноземних розвідників, у жовтні-листопаді Російська Федерація почала стягувати війська на кордон з Україною. Американська розвідка вважає, що Росія планує широкомасштабний військовий наступ на Україну, який може статися на початку 2022 року.

США, Німеччина та Велика Британія в січні 2022 року почали евакуацію родичів своїх дипломатів з України.

Війська територіальної оборони – це резервні загони в складі Збройних сил України, що формуються за територіальною ознакою. У разі війни вони захищатимуть ту територію, до якої приписані (область, місто зі спецстатусом). За оборону Києва відповідає 112-а окрема бригада територіальної оборони, що складається з кількох батальйонів. У мирний час загони тероборони проводять військову підготовку, практикуються у володінні зброєю, орієнтуванні на місцевості, веденні бою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: навчання територіальної оборони Києва, КМДА