Велика Британія і Норвегія скасували обовʼязковий карантин для невакцинованих від COVID-19 туристів, які прибувають до цих країн, повідомляють їхні урядові портали.

Велика Британія

Британія скасовує обовʼязкові ПЛР-тести для вакцинованих мандрівників, які з 11 лютого 2022 року повинні будуть заповнити лише спрощену анкету. Зокрема, там потрібно вказати дані про щеплення проти COVID-19, історію поїздок і залишити контактні дані.

Невакциновані туристи або люди, щеплені вакциною, яку не визнає ВООЗ, мають зробити тест на коронавірус на другий день прибуття до Великої Британії, а також перед відʼїздом з країни.

Люди до 18 років також не мають надавати результати COVID-тестів. Однак у разі виявлення коронавірусу, все ж потрібно буде самоізолюватися.

Норвегія

Норвегія з 26 січня 2022 року також скасовує карантин для нещеплених туристів або для людей, вакцинованих препаратами, які не схвалили у ВООЗ. Однак усі туристи, які вʼїжджають на територію Норвегії, мають надати довідку про негативний ПЛР-тест, а також заповнити реєстраційну анкету.

Після прибуття потрібно пройти ще одне COVID-тестування. У разі виявлення захворювання, туристові потрібно буде піти на самоізоляцію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі