У Києві з лютого 2022 року почнуть тестувати можливість оплати проїзду в наземному громадському транспорті карткою, повідомляє керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

За його словами, оплату банківською картою спочатку тестуватимуть лише на декількох маршрутах. У КМДА поки що не повідомляють, на яких саме.

Раніше Оленич зазначав, що банківська карта валідується протягом 3–4 секунд, а транспортна – за 0,3 секунди. Тому за великого пасажиропотоку оплата банківськими картками може спричинити черги.

Окрім того, в КМДА навели статистику за шість місяців роботи е-квитка. За пів року ним скористались близько 140 мільйонів разів. У метро е-квитком оплатили поїзду 94,5 мільйона разів, а в наземному транспорті – 45 мільйонів разів.

«Е-квиток – важливий елемент цифрової трансформації Києва. Місто отримало прозору систему оплати та облік реального пасажиропотоку, а кияни – зручний сервіс, який продовжуємо вдосконалювати. Ці дані підтверджені збільшенням надходжень від перевезень», – каже Петро Оленич.

Згідно зі статистикою, 70% пасажирів використовують транспортну карту для оплати проїзду.


Зараз банківською карткою можна оплатити проїзд тільки в метро. У наземному транспорті можна це зробити або за допомогою транспортної картки Kyiv Smart Card, або Qr-квитком, який можна придбати через додаток «Київ Цифровий».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Київська міська рада