На українських дорогах цього тижня з’являться автомобілі-«фантоми», що фіксуватимуть порушення ПДР, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

За його словами, такі автомобілі не матимуть розпізнавальних знаків і будуть фіксувати порушення швидкісного режиму в обох напрямках дорожнього руху. Далі вони передаватимуть інформацію про порушення, і водії, які перевищуватимуть швидкість, будуть сплачувати штрафи.

Такі автомобілі мають запобігти правопорушенням і їхнім можливим наслідкам на дорозі. У МВС очікують, що фантоми унеможливлять корупційні відносини між водіями й інспекторами, а також допомагатимуть формувати доказову базу для судових розглядів у разі необхідності.


Про те, що автомобілі-«фантоми» з’являться на українських дорогах, стало відомо у вересні 2021 року. За словами Дениса Монастирського, у 2022 році порушення фіксуватимуть 23 автомобілі, а у 2023 році – 110. Він також пояснював, що «фантоми» не будуть зупиняти автомобілі, водії яких перевищують швидкість, а радше виконуватимуть функцію пересувних комплексів, що автоматично фіксують порушення ПДР.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: МВС