Верховний Суд постановив знести незаконну багатоповерхівку у Львові, де забудовник уже розпродав квартири, на які нові власники вже оформили право власності, повідомляє Zaxid.net, посилаючись на рішення Касаційного адміністративного суду Верховного Суду.

Шестиповерхівку звели на місці старого одноповерхового будинку без дозволу на будівництво. Будівля стоїть на ділянці площею 0,0360 гектара, орендарем якої з 2014 року є ГО «Наше ідеальне місто». Новобудова розташована на вулиці Варшавській, 22, у Львові.

Фото: «ЛУН»

За даними «ЛУН», будівництво ЖК «Варшава Хоум», що знаходиться за цією адресою, повністю завершене й офіційно заморожене. У будинку зробили 16 квартир, кожну з яких хотіли продали за ціною 20 тисяч за квадратний метр.

Також за даними львівської мерії, забудовники та власники кооперативу «Варшава Хоум» також не мають дозвільних документів на будівництво ЖК «Вілла Варшава» (вулиця Варшавська, 54) та ЖК «Престиж Умань» (вулиця Уманська, 4).


Департамент з державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) двічі штрафував забудовника ГО «Наше ідеальне місто»: на 652 тисячі гривень, коли звели перший поверх будівлі, і на 92 тисячі, коли добудували чотири поверхи із шести запланованих.

Також ДАБК подала на забудовника до суду, і в березні 2019 року позов задовольнили, зобов’язавши забудовника знести незаконну будівлю. Водночас ГО «Наше ідеальне місто» вдалося частково оскаржити рішення в апеляційному суді.

У 2020 році справу розглянули повторно. У листопаді апеляційний суд Львова підтвердив рішення окружного суду про знесення будинку.

У Львові не вперше суд постановляє знесення незаконних багатоповерхівок. Зокрема, у 2019 році дозволили знести недобудований семиповерховий будинок із 42 квартирами на вулиці Личаківській, 259.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «ЛУН»