Новий уряд Чехії скасує указ про обов’язкову вакцинацію, який мав набрати чинності в березні 2022 року, повідомляє ABC.

Теперішній прем’єр-міністр Петр Фіала оголосив, що вакцинація проти COVID-19 не буде обов’язковою. За його словами, 90% людей, які підпадають під обов’язкову вакцинацію, уже отримали щеплення. Водночас він підкреслив, що вважає щеплення найкращим інструментом боротьби з коронавірусом.

За указом попереднього уряду на чолі з прем’єр-міністром Андреєм Бабішем, який ухвалили в грудні 2021 року, вакцинуватися мали літні люди від 60 років, медики та студенти медичних вишів, поліцейські й пожежники.

За даними Європейського центру з профілактики та контролю захворювань, повний курс щеплень отримали майже 63% чехів, тобто майже 3,4 мільйона людей отримали два щеплення за населення 10,5 мільйона. Це показник, який нижчий за середній у ЄС. У Чехії також фіксують сплеск штаму «Омікрон», але там знизилася кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації.


У Австрії запровадять обов’язкову вакцинацію для всіх повнолітніх. Така вимога вже діє для людей літнього віку в Італії (від 50 років) і Греції (від 60 років).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі