В Україні почався новий спалах COVID-19, а його епіцентр – у західних регіонах, пише «Громадське» з посиланням на слова міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка.

За його словами, найбільш складною є ситуація в Івано-Франківській області, де зростає рівень госпіталізацій. У МОЗ уже направили подання до Держкомісії щодо запровадження в області «червоного» рівня епіднебезпеки.

«Наприкінці грудня й на початку січня в нас було за тиждень по 30 тисяч випадків. Цього тижня вже за два дні 30 тисяч випадків», – каже Ляшко.

За прогнозами МОЗ, нова хвиля коронавірусу відрізнятиметься від попередніх. Ляшко каже, що передусім це стосується кількості випадків COVID-19.

Негативну динаміку також спостерігають у Чернівецькій, Львівській і Тернопільській областях. Окрім того, за даними МОЗ, станом на січня 2022 року в «помаранчевій» зоні перебувають 7 регіонів: Івано-Франківська, Рівненська, Сумська, Чернівецька, Львівська, Тернопільська та Житомирська.


З 30 грудня 2021 року всі регіони України перебувають у «жовтій» зоні. За добу 19 січня зафіксували 18 479 нових випадків захворювання на COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Євген Малолєтка