У Великій Британії скасують вимоги носити маски та COVID-cертифікати, заявив прем’єр-міністр Борис Джонсон під час виступу в парламенті.

Він сказав, що в країні продовжать пропонувати маски в закритих чи людних місцях, але якщо маску не носити, за це не буде відповідальності.

За його словами, у Великій Британії з 20 січня захисні маски не носитимуть у школах, а з 27 січня не вимагатимуть COVID-cертифікати, хоча організації за бажанням зможуть використовувати цей документ.

Також Борис Джонсон повідомив, що вимогу самоізоляції в країні скасують «найближчими днями», але поки що люди з позитивним тестом на коронавірус ще мають самоізолюватися. Положення про самоізоляцію діють до 24 березня, і прем’єр-міністр висловив сподівання, що їх не доведеться продовжувати.

Він додав, що у Великій Британії також переглянуть правила подорожей.


З 7 січня 2022 року українським туристам, які мають сертифікат про повний курс щеплень, не потрібно здавати ПЛР-тест після прильоту, також вони звільнені від самоізоляції. Натомість українці мають забронювати, сплатити та зробити тест на другий день перебування в країні та заповнити спеціальну форму.

З середини жовтня 2021 року Велика Британія визнає українські COVID-cертифікати.

Велика Британія також визнає вакцини: AstraZeneca, Moderna, Pfizer-BioNTech та Sinovac (CoronaVac) – якими роблять щеплення в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі