Договір забудовника ТОВ «Дайтона груп» про суборенду землі в Протасовому яру остаточно визнаний недійсним, повідомив Віталій Кличко.

Верховний Суд підтвердив, що договір оренди порушує публічний порядок і юридичні вимоги. Бо колишній міський голова Леонід Черновецький підписав його самовільно й без згоди Київради, що вже було встановлено в рішеннях попередніх судових інстанцій.

Кличко зазначив, що це «кінцевий результат» трирічної боротьби громади та Київради за парк у Протасовому яру.

«Працюємо далі над створенням парку «Протасів яр»!» – написав міський голова.


У червні 2021 року Київська міська рада вирішила оскаржити рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо забудови Протасового яру.

Окружний суд дозволив забудову ще у вересні 2019 року. На ділянці за вулицею Миколи Амосова ТОВ «Дайтона груп» збиралася побудувати багатофункціонального комплексу Tourbillon. У грудні 2019 року КМДА оскаржила таке рішення. Проти забудови також виступили місцеві жителі.

Рендер ЖК Tourbillon у Протасовому яру. ФОТО: «Наші Гроші»

У 2020 році Київська міська рада повернула ділянці статус зеленої зони, яка не підлягає забудові. Окружний суд визнав це рішення протиправним, а Шостий апеляційний адміністративний суд підтримав КМР.

Зрештою справу передали до Верховного Суду, який у січні 2022-го підтвердив законність рішення Київської міської ради щодо заборони будівництва в Протасовому яру.

Забудовник подав скаргу на це рішення, але Верховний Суд відмовився задовольнити її й залишив у силі рішення суду першої інстанції, визнавши договір забудовника про суборенду недійсним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: скриншот із гугл-панорами Serhii Biriukov