Букіністичний магазин на вулиці Лютеранській, 4, зачиняється, цю інформацію виданню «Хмарочос» підтвердив директор крамниці Едуард Линдін.

Магазин – підвальне приміщення, що перебуває в комунальній власності. Що три роки директор крамниці писав заяву про продовження оренди, однак цього разу його попросили взяти участь в аукціоні.

За словами Линдіна, вартість оренди підняли в 3,5 раза, до 16 тисяч на місяць. Ціна виявилася завеликою, тож у торгах директор брати участь відмовився. Нових претендентів на приміщення також не знайшлося.

Ще наприкінці грудня 2021-го киянин Артем Тумарченко писав, що Едуард Линдін влаштовує розпродаж книг і готується до переїзду. Наразі невідомо, чи відкриється букіністична крамниця в іншому місці.

Едуард Линдін. Фото: скриншот із документального відео Данила Кондратенка

Магазин Едуарда Линдіна працював на Лютеранській із 2001 року. Невеликий підвал, де була розташована крамниця, був непримітним, схованим у дворі. Тож туди майже не потрапляли випадкові перехожі – тільки ті, хто знав про існування магазину.

У крамниці є сайт, де можна переглянути каталог і замовити книги онлайн (доставляють «Новою поштою»). Також в Едуарда Линдіна є відеоблог на YouTube і сторінка в Instagram, останнім часом не активна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: скриншоти з документального відео Данила Кондратенка