Проїзд у комунальному транспорті Києва залишиться безкоштовним для школярів, однак їм потрібно оформити електронну картку до 1 березня 2022 року, повідомляє заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Остаточний перехід на новий застосунок, який започаткували у 2019 році, має відбутися в березні 2022 року. За словами Мондриївського, Київ два роки поспіль відтерміновував введення електронної картки через неактивну участь батьків у цьому процесі.

«[...] Ті, хто досі не оформили для своїх дітей картку учня, мають усвідомити, що чинне законодавство не дає змоги іншим способом надавати можливість безкоштовного проїзду школярам. І в такому разі батькам доведеться за них платити в громадському транспорті», – каже Мондриївський.

За його словами, електронна картка учня дасть змогу не лише оптимізувати контроль за витратами на транспорт школярам, а й стане сучасним носієм корисних функцій для школярів і їхніх батьків.


Проєкт «Електронна картка учня» започаткували у 2019 році. Наразі документ, який має стати єдиним для використання в транспорті, оформили близько половини учнів Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА