Головну ялинку країни, що розташована на Софійській площі в Києві, відвідали понад чотири мільйони киян і гостей міста, повідомляють у Київській міській раді.

Новорічна локація працювала з 18 грудня 2021 року по 16 січня 2022 року. За словами менеджерки проєкту Folk Ukraine Надії Тутенко в коментарі «Укрінформу», ялинку почнуть розбирати 17 січня.

«Головна ялинка Києва є дійсно зимовим магнітом столиці [...] Міська влада в партнерстві з представниками бізнесу організувала унікальну локацію, яку відвідали понад чотири мільйони киян і гостей міста з усього світу», – каже депутатка Київради Вікторія Муха.

Це штучна ялинка висотою 31 метр. Її прикрасили 10 кілометрів гірлянд і 20 тисяч іграшок червоного та золотого кольорів. Над ялинкою сяє гірлянда у вигляді великого купола.


Головну ялинку країни на Софійській площі засвітили 18 грудня 2021 року.

Київська ялинка посіла 13 місце в рейтингу найкрасивіших ялинок Європи, який публікує туристична організація Europe Best Destinations.

Біля ялинки також працює новорічне містечко. Тема локації присвячена Різдвяній дивоночі. Там працюють ярмарок із фудкортом, ковзанка у вигляді тунелю навколо памʼятника Хмельницькому, атракціони та фото- й артзони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА, Київрада