Австралійський федеральний суд остаточно заборонив Новаку Джоковичу в’їзд до країни, пише The Guardian.

Тепер тенісиста депортують з Австралії – прямо напереродні чемпіонату Australian Open.

Джокович оскаржував у суді рішення про повторне скасування його візи, яке напередодні ухвалив австралійський міністр із питань міграції Алекс Хоук.

Але федеральний суд підтримав рішення міністра. Судді вважають, що перебування Джоковича в Австралії може загрожувати «громадянськими заворушеннями», оскільки спортсмен є «виразником антивакцинаторських настроїв».

Джокович сказав, що поважає рішення суду, але дуже засмучений тим, що не зможе взяти участь у чемпіонаті, передає слова тенісиста The Guardian.

Оскільки для скасування візи Джоковича були використані міністерські повноваження, тенісисту можуть заборонити в’їзд до Австралії на три роки.


34-річного тенісиста із Сербії, першу ракетку світу, 20-разового чемпіона «Великого шлему» Новака Джоковича затримали після прибуття до Австралії на початку січня. Він прилетів для участі в Australian Open, який стартує 17 січня 2022 року. Тенісист, який виступає проти щеплення, не був вакцинований. Хоча, за правилами, усі учасники Australian Open повинні пройти повний курс вакцинації.

Його затримали в аеропорту та відправили в готель на ізоляцію. Але 10 січня суд поновив його візу, постановивши, що тенісист отримав медичне звільнення від вакцинації проти COVID-19 і представив докази прикордонній службі, коли прилетів до Мельбурна.

Візу Джоковича вдруге анулювали 14 січня. Таке рішення ухвалив міністр з питань міграції Алекс Хоук. Закон дозволяє йому депортувати будь-кого, хто, на його думку, несе потенційну загрозу здоровʼю та безпеці австралійської громади.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Instagram/Novak Djokovic