На вулицях Афін встановлюють 830 «розумних» датчиків, щоб запобігти неправильному паркуванню, повідомляє The Mayor.

Технологія цих датчиків налаштована так, щоб попереджати поліцію, якщо водії паркують свої автомобілі або мотоцикли біля пандусів або на переходах, тобто якщо парковка заважає вільному пересуванню пішоходів.

Карта розташування датчиків. Фото: City of Athens

Кожен із датчиків зображений на спеціальній карті. Якщо пристрій виявляє проблему, він автоматично надсилає дані та фото на платформу муніципальної поліції. Тому ті поліцейські, які знаходяться у межах 500 метрів від розташування неправильно припаркованої автівки, можуть оперативно зреагувати.

За словами мера Афін Костаса Бакоянні, «розумні» датчики мають припинити «антисоціальні» паркування, тобто ті, які не враховують потреб людей із обмеженими можливостями, літніх людей та батьків із дітьми на візочках.


Наприкінці грудня 2021 року у Києві запрацювало передплачене паркування. Це означає, що бізнеси можуть офіційно забронювати паркомісця біля торговельних центрів, ресторанів, салонів краси для своїх клієнтів і співробітників. Це роблять за допомогою конусів, фішок, бутлів та інших саморобних засобів.

У вересні 2021 року у Києві також запрацювала інтелектуальна транспортна система. Аналоги таких програм уже працюють у містах Європи та США, зокрема в Нью-Йорку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: City of Athens